2007. november 25., vasárnap

Az idõk jelei

Már az elsõ idõktõl kezdve, az ókeresztények is, várták az Úr Jézus visszajövetelét és a világ végét. Az elsõ tanitványok is kérdezték az Úr Jézustól, hogy mibõl lehet következtetni ezekre a végsõ idõkre. Az Úr Jézus pedig jelekrõl beszélt, hogy azokat figyeljük, azok szerint igazodjunk:
(Mt 24:32 -33) Vegyetek példát a fügefáról. Amikor hajtása már zsendül és a levelei kibontakoznak, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így amikor ezeket látjátok, magatok is megállapíthatjátok, hogy már közel van az ajtóban.

Milyen jeleket láthatunk ma?
 

1. A kommunikációs eszközök elterjedése: a televizó, a rádió, a sajtó és az internet

Mára a világ olyan lett mint egy nagy falú. Bárhol, bármi történik, órákon belül a föld lakósságának nagy része láthatja, hallhatja, olvashatja a hírekben. Ez megadja a lehetõséget az evangélium, az örömhír globális meghirdetésére.
(Mk 13.10) Elõbb azonban hirdetni kell az evangéliumot minden népnek.

2. Háborúk, éhinségek, földindulások mindenfele és jelek az égben

Nap mint nap háborus hírek érkeznek: Afganisztán, Irak, Libia, Szíria, majd az iráni nukleáris veszély, aztán a szentföldi konfliktusok, a terrorizmus, stb. Már látszodnak a világ pénzûgyi- gazdasági törékenységének jelei... Ott vannak az éhinségek Afrikában és Ázsia egyes részein... Ott vannak a katasztrofális ázsiai tszunamik... A globális felmelegedés egyre inkább érezteti hatását. Megváltoztak az évszakok, hol szárazságok vannak, hogy özönvízszerû árvizek...

Aztán ott vannak a Mária jelenések Fatimától, Szõkefalváig, ahol emberek tizezrei látták és tanusították a különleges égi jelenségeket. A Nap elváltozott, forgott, zuhant a föld felé, tûzcsóvák, tûzoszlopok jelentek meg az égen, stb. Ezek mind megtörténtek és tanusítják az ott jelen lévõ emberek és a korabeli sajtó.
(Mt 24.6-7) Háborúkról fogtok majd hallani, s háborús hírek fognak keringeni. Vigyázzatok, ne kerítsen hatalmába benneteket a félelem, ezeknek be kell következniük, de ez még nem a vég. Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Éhínség, ragály üti fel a fejét, és a föld megrendül itt is, ott is.
(Lk 21.25) Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt.





3. Az Egyháztól, a hittõl való elszakadás

Az egykori keresztény országnak nevezett Európa, de az egész modern keresztény világ, egy lassú elpártolási, elszakadási folyamatban van. Mitõl, kitõl pártolnak el? Hová szakadnak? Lassan elpártolnak és egyre inkább elszakadnak az Egyáztól, amit Krisztus alapított. Vannak, akik egyszerûen egy gyakorlati materializamusba sûlyednek, vannak akik kimodottan ateisták lesznek, aztán vannak akik különbözõ szektákat, vándorprédikátorokat követnek.

A New Age ezernyi hamis tanával hálozza be az embereket és ejti rabul õket. A guruk, a sámánok, a csontkovácsok, bioenergiások, reikisek, dianetikások, asztológusok, mindenféle kuruzslók meg varázslók, gyógyászok és meditálók hamispróféta hada rohanta le a világot.

De a legfájdalmasabb az, amikor az Egyház szívébe is az elpártolás tapasztalható, hamis tanokat engednek be, pogány tanokat vesznek át és erkölcstelenség ver gyökeret.
(2 Tessz 2.3-4) Semmiképpen meg ne tévesszen valaki titeket, hiszen elõbb be kell következnie az elpártolásnak, és meg kell mutatkoznia a bûn emberének, a kárhozat fiának, az ellenségnek, aki mindenek fölé emelkedik, amit Istennek és szentnek neveznek. Sõt, Isten templomában foglal majd helyet, és istennek akar látszani.
(1Tim 4.1) A Lélek világosan állítja, hogy a végsõ idõkben némelyek elpártolnak a hittõl, megtévesztõ szellemekre és sátáni tanításra hallgatnak.


4. A globalizáció és a perverz profitéhség

A mai világ egy egységes, bûnben való szövetség felé, egy új bábeli állapot felé tart. Egy olyan világ van kialakuló félben, amelyben az ember és a szeretet semmivé válik, ahol csakis profit számit, minden áron. Az önmagáért és vég nélkül hajszolt profit perverz és beteges hajlamú, mert nincs értelme. Ez a pénzûgyi, gazdasági, kereskedelmi, informatikai, kommunikációs, politikai, katonai, világot átszövõ rendszer, az önzõ és perverz profitéhségével, a hitetlen istentelensége által, lassan egy olyan szörnyeteggé válik, amely Dániel proféta látomását vagy a Jelenések könyvét juttatja eszünkbe.
(Dán. 7.23) Így szóla: A negyedik állat negyedik ország lesz e földön, a mely különb lesz minden országnál, és megeszi az egész földet, és eltapodja és szétzúzza azt.
(Jel. 13.6-7) Megnyitá azért az õ száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az õ nevét és az õ sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és * õket legyõzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.


 

5. A pénzûgyi-gazdasági élet teljes informatizálása

Lassan nem fogunk tudni élni azonosító kártyák, bankkártyák nélkül... A számítógéppel, vagy a bankautomatával nem lehet vitatkozni. Az kiírja, hogy nem vagy jogosult belépni, kivenni, stb. és kész. Ha megfelelsz a rendszernek, akkor beleléphetsz és élvezheted elõnyeit, ha nem, akkor nem érheted el az oldalt, nem vehetsz ki pénzt, nem útalhatsz át pénzt stb. Azt láthatjuk, hogy ez a rendszer állandóan fejlõdik és terjeszkedik.
(Jel. 13.16-18) Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az õ jobb kezökre vagy a homlokukra * bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad * bélyege van, vagy neve, vagy nevének + száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

6. A vasárnap és az Eucharisztia ünneplésének megfogyatkozása

A globalizáció és a profitéhség következményeként megjelent a túlóra, a vasárnapi munka, vagy vasárnapi házitevékenység, bevásárlás. Az emberek nem szentelik már meg a vasárnapot. Nem születnek új hívatások, fogy a papok és a hívek száma egyaránt és lassan kiürülnek a szemináriumok meg a templomok. Ezeket aztán majd bezárják és eladják, hogy azokból múzeumok, kulturális intézmények vagy mulatóhelyek legyenek. Lassan olyan idõkhöz közeledünk, amikor hiába keresünk egy vasárnapi szentmisét, mert nem fogunk találni.
(Lk 17:22) Ezután a tanítványokhoz fordult: "Jönnek napok, amikor szeretnétek látni az Emberfiának egyetlen napját, de nem fogjátok látni.

7. A hamis próféta a templomban, a szent áldozat megszüntetése és az undok bálvány felállítása

Több egyházi személyiség jelenti ki, persze nem hivatalosan, hogy az ördög behatolt az Egyház legbelsõ köreibe. A Sátán füstje ott bûzölög az Egyházban. Nem tudjuk, hogy milyen lesz a hamis próféta... Azt látom, hogy ma, az Egyházra nézve a legnagyobb veszedelem Ázsia felõlrõl jön. A budhista, hinduista guruk és meditációk egyre nagyobb hatással vannak a kereszténységre. A Dalai Láma, aki istenként tisztelteti magát, egyre nagyobb szellemi befolyással bír. Amint Antony de Mello SJ lassan kilépett a keresztény hitbõl, hasonlóképpen sokan mások is ugyanezt teszik. Na persze, ezt úgy teszik, hogy tanításukat közben kereszténynek nevezik, de közben meghamisítják az Úr Jézus tanítását és megtagadják az igaz hitet. Aztán ott van a pénz szerelme is, meg a fajtalanság, amely egyes egyházakat teljesen megfertõzött az USA-ban, Németországban vagy Belgiumban.

Úgy tûnik, hogy ma az Egyházban, suttyomban mûködik egy áruló, hitszgõ áramlat, amely lapulva síklik, mint a kígyó, amely már próbálja felborítani az igeliturgia ambóját és az oltár felé kúszik.
(2 Tessz. 2:3-4) Semmiképpen meg ne tévesszen valaki titeket, hiszen előbb be kell következnie az elpártolásnak, és meg kell mutatkoznia a bűn emberének, a kárhozat fiának, az ellenségnek, aki mindenek fölé emelkedik, amit Istennek és szentnek neveznek. Sőt, Isten templomában foglal majd helyet, és istennek akar látszani.
(Jel. 16:13 -14) És láttam, hogy a sárkány szájából, a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan lélek jön ki: olyanok voltak, mint a békák, mert ördögök lelkei ezek, akik jeleket tesznek, és elmennek az egész földkerekség királyaihoz, hogy összegyűjtsék őket a mindenható Isten nagy napjának harcára.

Egyesek úgy magyarázzák, hogy a hamis próféta feladata lesz a szent áldozat bemutatásának, az Eucharisztia ünneplésének megszûntesse és az undok bálvány felállítása. Nem nyilvánvaló hogyan fog történni, és az sem, hogy milyen utálatos bálványról van szó, milyen formában fog az megjelenni.
(Mt.24.15-18) Amikor pedig meglátjátok a pusztító utálatosságot, ahogy Dániel próféta megmondta, ott állni a szent helyen - aki olvassa, értse meg! -, akkor azok, akik Júdeában vannak, meneküljenek a hegyekbe, aki a ház tetején van, ne szálljon le, hogy kihozzon valamit, és aki a mezőn van, ne térjen vissza, hogy elhozza felsőruháját.
(Dán 12:1-13) Abban az időben eljön Míkáél, a nagy vezér, aki a te néped mellett áll. Nyomorúságos idő lesz az, amilyen nem volt, mióta népek vannak, addig az időig. De abban az időben megmenekül néped, mindaz, aki be lesz írva a könyvbe. Azok közül, akik alusznak a föld porában, sokan felébrednek majd: némelyek örök életre, némelyek gyalázatra és örök utálatra. Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké. Te pedig, Dániel, zárd be ezeket az igéket, és pecsételd le ezt a könyvet a végső időkig. Sokan tévelyegnek majd, de az ismeret gyarapodik. Azután én, Dániel, láttam, hogy még ketten állnak ott, egyik a folyam innenső partján, másik a folyam túlsó partján. Az egyik megkérdezte a gyolcsruhába öltözött férfit, aki ott állt a folyam vize mellett: Mikor lesz vége ezeknek a csodás dolgoknak? Hallottam, hogy a gyolcsruhába öltözött férfi, aki a folyam vize mellett állt, jobbját és balját az égre emelve megesküdött az örökké élőre: Egy időszak, meg két időszak és egy fél időszak múlva! Mert amikor véget ér a szent nép megrontójának hatalma, mindezek beteljesednek. Hallottam ugyan, de nem értettem, ezért megkérdeztem: Uram, mi lesz végül mindebből? Ő így válaszolt: Menj el, Dániel, mert ezek az igék le vannak zárva, és le vannak pecsételve a végső időkig. Sokan megtisztulnak, fehérek és kipróbáltak lesznek, a bűnösök pedig bűnösök maradnak. A bűnösök közül senki sem érti meg, de az okosok megértik. Attól fogva, hogy megszüntették a mindennapi áldozatokat, és felállították az iszonyatos bálványt, ezerkétszázkilencven nap telik el. Boldog, aki állhatatos marad, és megéri az ezerháromszázharmincöt nap elteltét. Te pedig menj a vég felé! Elpihensz majd, de fölkelsz kijelölt sorsodra a végső napon!

Befejezõ ima: Uram! Adj nekünk erõt és bölcsességet ezekben a nehéz idõkben, hogy megmenekülhessünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése